Menu tygodniowe

Poniedziałek 14.09.2020

Śniadanie I:Herbata z cytryną, bułka z dżemem truskawkowym, kanapka na chlebie​     mieszanym z wędliną szynkową, serem żółtym oraz sałatą

Śniadanie II: Jogurt owocowy​

Obiad: Zupa z soczewicy, ryż, schab z pieca w sosie węgierskim, sałata lodowa w​ śmietanie, kompot Podwieczorek: Jabłko​           

Alergeny:gluten,laktoza,

Wtorek 15.09.2020

Śniadanie I: Mleko gotowane, bułka z masłem i miodem, kanapka z twarożkiem i​    rzodkiewką na pieczywie ciemnym oraz jasnym

Śniadanie II - banan

Obiad: Zupa Neapolitańska, makaron z twarogiem i musem jabłkowym, kompot​                                                Podwieczorek: Bułeczki maślane​

Alergeny: laktoza, gluten

 

Środa 16.09.2020

Śniadanie I: Herbata owocowa, bułka z masłem i serem żółtym, chleb ciemny z wędliną z​        indyka, pomidorek cherry

Śniadanie II: Pieczywo chrupkie kukurydziane z powidłami​

Obiad: Zupa pomidorowa z makaronem, ziemniaki, pulpet pieczony w piecu w sosie​        śmietanowym, buraczki, kompot

Podwieczorek: Owoc sezonowy​      

Alergeny:laktoza, gluten, jaja

Czwartek 17.09.2020

Śniadanie I: Kakao, bułka z masłem i dżemem morelowym, kanapka z pieczywa białego z​  pasztetem drobiowym i ogórkiem zielonym

Śniadanie II: arbuz

Obiad: Zupa pieczarkowa krem z groszkiem ptysiowym, kasza jęczmienna, gulasz​     wieprzowy, surówka z ogórka kiszonego, kompot

Podwieczorek: Herbatniki marchewkowo- bananowe​

Alergeny: laktoza, gluten, jaja

Piątek 18.09.2020

Śniadanie I: Kulki czekoladowe na mleku, bułka z powidłami, chleb biały z serkiem​              twarożkowym

Śniadanie II: Soczek jabłkowy​

Obiad: Zupa grochowa na wędzonce, kopytka z masłem i bułką tartą, surówka z kapusty​       pekińskiej,  kompot

Podwieczorek: Chrupki kukurydziane​

Alergeny: laktoza, gluten, jaja

 

Poniedziałek 21.09.2020

Śniadanie I: Kawa zbożowa, bułka z masłem, parówka na ciepło z ketchupem, kanapka z pieczywa mieszanego z serem żółtym

Śniadanie II: jabłko

Obiad: Żurek z jajkiem, ryż, potrawka z indyka z marchewką i groszkiem, kompot​                                                Podwieczorek: Ciasteczka fit bez cukru​

Alergeny: laktoza, gluten, jaja

Wtorek 22.09.2020

Śniadanie I: Herbata z cytryną, bułka z serkiem białym i miodem, kanapka z pieczywa​   mieszanego z rukolą i wędliną szynkową

Śniadanie II: Marchewka do chrupania​

Obiad: Zupa kalafiorowa na rosole, ziemniaki, bitka wieprzowa pieczona w piecu w sosie​       własnym, buraczki zasmażane, kompot

Podwieczorek: Banan​

Alergeny: laktoza, gluten, jaja

Środa 23.09.2020

Śniadanie I: Mleko gotowane, bułka z serem żółtym, pieczywo mieszane z pastą rybną i​        ogórkiem kiszonym

Śniadanie II: Winogrono​

Obiad: Zupa marchewkowa z mandarynką, łazanki, kompot​

Podwieczorek: Jogurt owocowy​

Alergeny: laktoza, gluten, jaja, ryba

Czwartek 24.09.2020

Śniadanie I: Herbata owocowa, bułka z serkiem topionym, kanapka z wędliną szynkową i​     ogórkiem zielonym

Śniadanie II: Krążki ryżowe z powidłami śliwkowymi​

Obiad: Zupa kwaśnica, kasza perłowa, kotlet drobiowy w płatkach kukurydzianych, mizeria,​         kompot

Podwieczorek: Ciasteczka kruche​

Alergeny: gluten, laktoza, jaja

Piątek 25.09.2020

Śniadanie I: Płatki owsiane na mleku, bułka z twarożkiem na słodko, kanapka z chleba​         mieszanego z wędliną szynkową i pomidorkiem

Śniadanie II: soczek​

Obiad: Barszcz Ukraiński, ziemniaki, ryba smażona, surówka z kapusty kiszonej, kompot​

Podwieczorek: jabłko

Alergeny: gluten, laktoza, jaja, ryba

 

© 2020  |  Przedszkole Kreatywne Wesoła Przygoda
Projekt i realizacja MYKK