Menu tygodniowe

Poniedziałek 20.01.2020 r.

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z dżemem, kanapka z chleba ciemnego z pastą rybną

ŚNIADANIE II: Pieczywo chrupkie kukurydziane z twarożkiem

OBIAD: Zupa neapolitańska; spaghetti bolognese z serem żółtym; kompot

PODWIECZOREK: Biszkopty

Alergeny: Laktoza, gluten, jaja, seler

 

Wtorek 21.01.2020 r.

ŚNIADANIE: Mleko gotowane, bułka z twarożkiem ze śmietanką, kanapka z chleba mieszanego z sałatą oraz wędliną, pomidorek

ŚNIADANIE II: Jabłko

OBIAD: Zupa krem z brokułów z groszkiem ptysiowym; ryż, kotlet drobiowy w płatkach kukurydzianych, mix warzyw gotowany; kompot

PODWIECZOREK: mandarynka

Alergeny: laktoza, gluten, jaja

 

Środa 22.01.2020 r.

ŚNIADANIE: Zacierka Babuni na mleku, bułka z serem żółtym, chlebek ciemny z wędliną drobiową, ogórek zielony

ŚNIADANIE II: jogurt naturalny

OBIAD: Zupa pomidorowa z ryżem; ziemniaki, pieczeń rzymska w sosie koperkowym, buraczki; kompot

PODWIECZOREK: Banan

Alergeny: Laktoza, gluten, jaja

 

Czwartek 23.01.2020 r.

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z masłem, parówka na ciepło z ketchupem, kanapka z pieczywa mieszanego z pasztecikiem drobiowym i ogórkiem kiszonym

ŚNIADANIE II: Wafle ryżowe + soczek

OBIAD: Zupa z czerwonej soczewicy; kasza jęczmienna, udko gotowane w sosie potrawkowym, marchewka mini z wody; kompot

PODWIECZOREK: Ciasto drożdżowe z kruszonką

Alergeny: Laktoza, gluten

 

Piątek 24.01.2020 r.

ŚNIADANIE: Makaron na mleku, bułka z serkiem topionym, pieczywo mieszane z wędliną drobiową lub szynkową, papryka

ŚNIADANIE II: Jogurt owocowy
OBIAD: Zupa kwaśnica na żeberkach; kopytka z sosem pieczeniowym, surówka z ogórka kiszonego; kompot
PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane
Alergeny: Gluten, musztarda, seler

 

Poniedziałek 27.01.2020 r.

ŚNIADANIE: Herbata owocowa, bułka z masłem, serem żółtym, chlebek ciemny z wędliną szynkową, ogórek zielony

ŚNIADANIE II: kiwi

OBIAD: Zupa krem z marchewki z mandarynką; makaron, pulpety drobiowe w sosie myśliwskim pieczone w piecu, surówka z białej kapusty z jabłkiem i marchewką; kompot

PODWIECZOREK: Jabłko

Alergeny: Gluten, laktoza, jaja, seler

 

Wtorek 28.01.2020 r.

ŚNIADANIE: Kaszka manna na mleku, bułka z masłem, jajko gotowane, kanapka z pieczywa mieszanego z wędliną drobiową i sałatą

ŚNIADANIE II: Banan

OBIAD: Żurek na białej kiełbasie; naleśniki z twarogiem i dżemem polane jogurtem naturalnym; kompot

PODWIECZOREK: Bułeczki drożdżowe

Alergeny: Gluten, laktoza, jaja

 

Środa 29.01.2020 r.

ŚNIADANIE: Kakao naturalne, bułka z pasztecikiem drobiowym, kanapka z chleba jasnego z serkiem białym, papryka kolorowa

ŚNIADANIE II: Kisiel z owocami

OBIAD: Zupa wielowarzywna zabielana; ziemniaki, kotlet schabowy, surówka z marchewki i jabłka; kompot

PODWIECZOREK: Chrupki kukurydziane

Alergeny: Gluten, laktoza, jaja

 

Czwartek 30.01.2020 r.

ŚNIADANIE: Herbata z cytryną, bułka z serem żółtym, kanapka z wędliną szynkową i sałatą, rzodkiewka

ŚNIADANIE II: jogurt owocowy

OBIAD: Zupa z cukinii; makaron penne z kurczakiem, mix sałat z sosem winegret; kompot

PODWIECZOREK: Wafle ryżowe, powidła śliwkowe

Alergeny: Gluten, laktoza, jaja

 

Piątek 31.01.2020 r.

ŚNIADANIE: Kawa zbożowa, bułka z masłem, jajecznica na maśle, kanapka z wędliną szynkową, pomidorek

ŚNIADANIE II: Jabłko, marchewka

OBIAD: Zupa cebulowa z grzankami, ziemniaki, gołąbki z kaszą i pieczarkami w sosie pomidorowym, surówka z kalafiora, kompot

PODWIECZOREK: Herbatniki

Alergeny: Laktoza, gluten, jaja

 

© 2020  |  Przedszkole Kreatywne Wesoła Przygoda
Projekt i realizacja MYKK